Dream on Paper!
CCS
Elfelejtettél valamit nincs baj 7,30-tól nyitva vagyunk!
WEBÁRUHÁZ
Fusd át!

Kötészeti műveletek

 • füzetkészítés, irkafűzés, tűzés

Kiadványok összefogásának egyszerű, tartós módja. Készítünk sarok-, oldal-, irka- és gerinctűzést is két vagy több kapoccsal, amely a kiadvány összefogását szolgálja. Minimálisan 8 oldalas, legfeljebb – a papír vastagságától függően – 80-112 oldalas munkáknál alkalmazható.

 • spirálozás

Gyorskötés. Fém- és műanyag spirálozásra előlappal és hátlappal is van lehetőség, mely elősegíti a dokumentumok egyben tartását. A műanyag spirálozás választható elő- és hátlappal, utólag bontható, bővíthető kötési lehetőséget kínál. Az elő- és hátlapok a különböző színű fóliáktól, a sokféle felületű és színű kartonokig széles skálán rendelkezésre állnak. Spirálozást maximum A/4- es méretig vállalunk, illetve az A/3-as méret esetében a rövid oldalát tudjuk spirálozni. Gyorskötéseink a helyszínen megvárhatók, mennyiségtől függően. Naptároknál vagy utólag szét nem szedendő anyagoknál tartósabb a fémspirál.

 • iratsín

Kisebb mennyiségű iratok gyors kötése. Az iratsín és az iratsín-borító használatának lényege, hogy az összefogni kívánt dokumentumot az iratsínbe csúsztatjuk. Az elegánsabb megjelenés céljából iratsín-borító használata ajánlott.

 • hőkötés

Reprezentatív, gyors, olcsó, tartós kötési forma. Ragasztó használatával, pár százas oldalszámig alkalmazható.

 • ragasztókötés

Puhafedelű könyveknél alkalmazott kötészeti eljárás. Az egymásra hordott íveket együttesen behelyezik egy ragasztókötő gépbe, ahol a könyvtest a szorítópofák közé kerülve egy biztos tartást nyer, ezután az egész egy marókés fölé kerül, ahol a könyv gerince egy meglehetősen durva felületet kap. Az így nyert durva felület meglehetősen sok ragasztóanyagot képes felvenni. A gép megkeni a könyv gerincét ragasztóval, majd a borítóba akasztja. A könyvkötés utolsó fázisa a ragasztóanyag kihűlése után a könyvtest három oldalon való körülvágása.

 • keménytáblakészítés

Nagy mennyiségben készített, több lapos, hosszú használatra tervezett anyagoknál alkalmazható költséghatékonyan. A keménytáblás kötéssel olyan „könyvet” készítünk, amely tartós és elegáns. A fedél 1,5-3,5 mm vastag kötészeti lemezből készül, melyre papír, vászon vagy bőr is kerülhet.

 • hajtogatás

Az elkészült nyomatok hajtogatása számtalan módon történhet. Egyszeres vagy többszörös hajtás is lehet egy íven.  

 • biegelés

A “biegen” német szó hajlítást jelent. (Bár a németek ennek a technológiának a megnevezésére inkább a „nuten” ill. „rillen” szavakat használják.) Nyomdai biegelés alatt leginkább a meghajlítandó kartonok egyenes vonalú benyomását, hornyolását értik, az ív pontos és szép meghajlítását megkönnyítendő. 

 • perforálás

Sorszámtömbök vagy egyéb tömbösített anyagok esetében szükség van arra, hogy az anyag egy részre könnyen leszakítható legyen. Ennek megoldására alkalmazható a perforálás, a papírt előírt helyen szaggatott késsel beütjük így könnyebbé válik a téphetőség.

 • ritzelés

Öntapadó címke olyan bemetszése, amely a címke hordozóját nem éri el. Ritzeléssel érhető el, hogy a címkék a hordozó papírról egyenként leszedhetők legyenek. De létezik előre, bizonyos távolságonként ritzelt papír vagy vinyl is.

 • stancolás

Emlékszel, amikor kisgyerekként süteményt sütöttél az anyukáddal? És a kinyújtott tésztából forma segítségével kört, szívet, csillagot szaggattál? Na, ez a stancolás, csak a „tészta” a papír és egy forma segítségével „szaggatunk” vágunk bele különböző alakzatokat. 

 • laminálás (A3-asméretig)

Egy laminálógép és fólia segítségével dokumentumainkat, fotóinkat könnyedén időtállóvá tehetjük. Létezik hideg vagy meleg laminálás a névjegykártya mérettől egészen A3-ig pár napos átfutással ennél nagyobb felületeket is tudunk ezzel a technikával tartósítani.

 • papírfúrás, lyukasztás

Termékeinket kérés esetén különböző átmérőjű lyukkal látjuk el, amely lehetőséget biztosít szegecselésre, kötegelésre, lefűzésre. 

 • saroklekerekítés, sarkazás

Meghívókat, köszönőkártyákat, de akár névjegyeket is lehet ezzel a módszerrel egyedivé varázsolni. A papír sarkát különböző sugarú körben prés segítségével lekerekítjük.  

 • sorszámozás

Belépőjegyek, parkolójegyek, bérletek, ajándékutalványok sorszámozását vállaljuk, akár a nyomtatással egy időben, de lehetőség van a már elkészült anyag utólagos sorszámozására is gépi vagy kézi úton.

 • vágás

Íves és kötegvágó gépeinken precíz vágást tudunk biztosítani termékeinek. Stanca szerszámokkal egyedi formák, alakzatok vágását is vállaljuk.


Dream on paper! - Álmodj papíron!

© 2012 Creatív Color Stúdió Kft. Minden jog fenntartva! | Készítette: City Media Group CMG Kft.